Jakostní vína bílá 0,75l

 

Chardonnay              165.-

Odrůda pochází z Burgudnska.Charakterově je podobná Rulandskému bílému.Víno z těchto hroznů je však plnější, kořenitější s ovocnými tóny a elegantní kyselinkou. Doporučujeme podávat k bílým polévkám a omáčkám.

 

Müller Thurgau         150.-

Víno zelenkavě žluté barvy s jemně muškátovým až vanilkovým buketem. Vysoké kvality dosahuje ve znojemské podoblasti. Doporučujeme podávat k veškerým úpravám ryb, bílým masům a bílým měkkým sýrům.

 

Rulandské šedé        170.-

Víno pocházející z Francie je zlatožluté barvy s plnou decentní kořenitou vůní.V chuti je víno kořenité s nižším obsahem kyselin. Doporučujeme podávat k hutnějším úpravám drůbeže a k dezertům.

 

Sauvignon                 190.-

Je velmi oblíben a ceněn mezi znalci vína. Víno se vyznačuje broskvově-muškátovou nebo kopřivovou chutí a vůní. Doporučujeme podávat k sýrům typu Čedar, řízkům, drůbeži, ale i ke sladkému cukroví.

 

Jakostní vína červená 0, 75l

 

Cabernet Sauvignon 180.-

Velmi pozdě zrající odrůda. Víno s rubínově červenou barvou, v chuti připomínající černý rybíz. Doporučujeme podávat k silně kořeněným jídlům a biftekům.

 

Frankovka                 150.-

Víno tmavě rubínové barvy s fialovým nádechem, obsahuje dostatek kyselin, které mu dodávají svěžest a plnou širší chuť. Doporučujeme podávat k uzeným sýrům, těstovinám a bifteku.

 

Modrý Portugal         165.-

Červené víno jemné, lahodné až květinové chuti bez výraznějšího obsahu kyselin a trpkého taninu. Doporučujeme podávat k tmavému masu.

 

Zweigeltrebe                   190.-

Kříženec Frankovky a Svatovavřineckého. Tmavě granátová barva a příjemný obsah tříslovin je typický pro tuto odrůdu. Očekávejte příjemnou chuť višní a ostružin. Při stolování nejlépe doprovodí tmavá masa nebo tvrdé sýry.

 

Přívlastková vína 0, 75l

 

Pálava výběr z hroznů      370.-

Není snad jiné odrůdy, která by lechovické pěstitele proslavila více než odrůda Pálava.Víno je zlatavé barvy, jemné, lehce kořeněné chuti. Doporučujeme podávat ke kořeněným jídlům a tučným sýrům.

 

Rulandské šedé pozdní sběr 290.-

Odrůda vznikla mutací z odrůdy Rulandské modré. Hrozny dobře vyzrávají a mívají vysokou cukernatost.Vyznačuje se zlatožlutou barvou. Doporučujeme podávat k rybím specialitám a kořenitým jídlům nebo zákuskům.

 

Rulandské bílé pozdní sběr 250.-

Víno má jemnou květinovou vůni. Chuť se součastně prolíná s jeho vůní, s elegantní kyselinkou, která vínu dává dlouhý odchod. Doporučujeme k hustým omáčkám, pečené drůbeži a hovězímu masu.

 

Ryzlink rýnský pozdní sběr 270.-

Výborné víno s výraznou chutí a vůní. Svým buketem je přirovnáván k vůni lipového květu.Doporučujeme podávat k tvrdým sýrům.

 

Sauvignon pozdní sběr       290.-

Víno se vyznačuje  se vyznačuje broskvově-muškátovou nebo kopřivovou chutí a vůní. Doporučujeme podávat k sýrům typu Čedar, řízkům, drůbeži, ale i ke sladkému cukroví    

 

Tramín červený pozdní sběr  290.-

V chuti očekávejte koření, med i exotické ovoce. Víno lze doporučit pro slavnostní chvíle a rodinné oslavy. Doporučujeme podávat k předkrmům a silně kořeněným jídlům.

 

Frankovka Barique   250.-

Vína z Frankovky se vyznačují příjemnou, ale vyšší kyselinkou a tvrdší chutí s vyšším obsahem tříslovin. Ve vůni můžeme hledat ostružiny nebo skořici. Víno je rubínové barvy s fialovými odlesky. Doporučujeme podávat ke zvěřině, tmavým masům, ušlechtilým sýrům a k těstovinám.

 

Sekt

 

Bohemia sekt                  190.-

Bohemia Sekt demi sec je šumivé víno harmonické, jemně nasládlé chuti a svěží, středně plné květnaté vůně. Cuvée je sestavováno podle originální receptury z vysoce kvalitních bílých vín nejlepších odrůd.

 

Vinné sklepy Lechovice patří k tradičním výrobcům kvalitních přírodních vín ve Znojemské vinařské podoblasti, kde pěstování révy má hluboké kořeny. Dochované záznamy o největším rozvoji vinařství jsou spojovány s Louckým klášterem ve Znojmě. Roku 1723 bylo v Lechovicích povoleno v zámeckém parku hloubení sklepa, který je v současné době využíván na výrobu těch nejkvalitnějších vín. Sklep byl dokončen o 114 let později, roku 1837. Technické řešení sklepních prostor, které si můžete prohlédnout, zajišťuje stabilní teplotu 12 stupňů Celsia a prostředí ideální pro výrobu a zrání vína v sudech.